Delovna terapija

Skupini Sonce in Mavrica

V domu imamo dve skupini, ki se imenujeta Sonce, ki jo vodi delovna inštruktorica Mojca in skupina Mavrica v drugem nadstropju, ki jo vodi delovna inštruktorica Meri.

Preko vsakodnevnih  skupinskih oz. individualnih dejavnosti omogočamo varovancem vključevanje v vsakodnevne življenjske aktivnosti, ki so za njih smiselne in namenske in posledično pozitivno vplivajo na njihovo zdravje in dobro počutje.

Vsaka delavnica je terapija

Vsaka delavnica je terapija, ki vpliva na skupino in posameznika. Ugodni učinki delavnice pa se kažejo v dobrem počutju in zdravju stanovalcev in kakovostnemu življenju v domu.

Preko delavnic lajšamo različna psihofizična bolezenska stanja ter stanovalcem omogočamo samostojno, polno, ustvarjalno in družabno bivanje, pri čemer pa vedno upoštevamo individualne želje, potrebe in zmožnosti posameznika.

Tedensko izvajamo različne delavnice:

  • Gospodinjske aktivnosti (priprava slaščic, priprava sadja in zelenjava).
  • Družabne igre (človek ne jezi se, štiri v vrsto, vaje za krepitev spomina).
  • Sprostitvene aktivnosti ( tombola, pogovor ob kavici, bralna urica).
  • Ustvarjalne aktivnosti (izdelovanje voščilnice, priprava izdelkov za okraševanje doma za različne letne čase).
  • Ostale aktivnosti (izleti, prireditve, praznovanje rojstnih dni, sprehodi, pikniki, vrtnarjenje).
  • Glasbena aktivnost (prepevanje s prostovoljko Mariko Haler vsako sredo).

Predvsem se pa posvečamo prihajajočim praznikom in naklonimo veliko časa za okraševanje ter izdelavo butaric, venčkov, rožic iz papirja, voščilnic, …

 

 

 

S našim načinom dela želimo osebam omogočiti, da preživijo svoj čas v domu veseli, z nasmehom na obrazu ter ljubeznijo v srcu.