Oskrbovana stanovanja

 

 

Z bivanjem v oskrbovanih stanovanjih starejši ohranjajo svojo individualnost, intimnost in način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju. Hkrati pa imajo varnost. V oskrbovanem stanovanju imajo lastno gospodinjstvo, počutijo se svobodne in neodvisne, zato lahko kakovostno preživljajo tretje življenjsko obdobje. Uporabnikom v oskrbovanih stanovanjih MGC Bistrica je zagotovljena tudi možnost uporabe celodnevne pomoči s preprostim pritiskom na gumb. Storitev »klic v sili« vseh 24 ur na dan izvaja osebje iz institucionalnega varstva v domu. Občutek, da nisi sam in da lahko računaš na pomoč, če jo boš potreboval, je izjemnega pomena.

Pravno obvestilo: oskrbovano stanovanje lahko kupi vsaka pravna ali fizična oseba, ki izpolnjuje pogoje za nakup nepremičnine v Republiki Sloveniji. Vsa prodana stanovanja so trajna last kupcev oziroma njihovih pravnih naslednikov. V oskrbovanem stanovanju lahko biva oseba, ki je slovenski državljan in je starejša od 65 let oziroma manj, če zaradi psihofizičnih lastnosti ni v celoti sposobna za samostojno življenje brez pomoči druge osebe.

Več informacij in kontakt:
Snežana Golob, direktorica

– zastopa in predstavlja MGC Bistrica, d.o.o.

– zagotavlja poslovodenje in vodenje MGC Bistrica, d.o.o.

Telefon: +386 (0)1 72 97 327
Spletna pošta: snezana.golob@mgc-bistrica.si

Tehnični opis stanovanj

TEHNIČNI OPIS

Objekt je v celoti projektiran kot energetsko varčna stavba z maksimalnim izkoristkom obnovljivih virov energije. Stanovanja so funkcionalno organizirana, sodobno ogrevana in prezračevana ter opremljena z najsodobnejšo komunikacijsko opremo.
V objektu je 82 oskrbovanih stanovanj različnih velikosti predvidoma za 97 oseb. Od tega bo 67 enoinpolsobnih stanovanj z velikostjo od 34,24 m2 do 39,85 m2 (kuhinja z jedilnico in dnevno sobo, predprostor, spalni del ločen od dnevne sobe z opremo, kopalnica, balkon
ali loža, shramba) in 15 dvosobnih stanovanj z velikostjo od 52,24 m2 do 77,86 m2 (kuhinja, dnevna soba z jedilnico, predprostor, spalnica, kopalnica, balkon ali loža,shramba).
Vsa stanovanja imajo spalni del ločen od bivalnega, imajo tudi ložo ali balkon ter shrambo, ki je locirana v loži oziroma v kleti objekta. Skupaj s stanovanjem je možno kupiti tudi parkirno mesto v kletni etaži. Stanovanja so prilagojena potrebam oseb z omejenimi gibalnimi sposobnostmi.

FASADA

Na severu in jugu je toplotno izolirana fasada s tankoslojnim fasadnim ometom in končno obdelana z barvnim opleskom. Vzhodni in zahodni del fasade je izveden kot obešena prezračevana fasada iz aluminija, predhodno toplotno izolirana.

OKNA, BALKONSKA VRATA

Okna in balkonska vrata so iz tipskih PVC profilov. Na južni in vzhodni strani objekta je dvoslojna zasteklitev, na severni strani pa troslojna zasteklitev. Vsa okna so ustrezno zvočno izolirana. Okna in balkonska vrata na južni strani objekta so opremljena z zunanjimi senčili.

VRATA

Oskrbovana stanovanja so opremljena s protipožarnimi varnostnimi vhodnimi vrati s tritočkovnim zapiralom.

OGREVANJE, HLAJENJE, PREZRAČEVANJE

Za ogrevanje in hlajenje se kot primarni vir uporabljala geotermalna energija. Vse porabnike toplote napajajo toplotne črpalke na odprti sistem VODA-VODA. Oskrbovana stanovanja so ogrevana s talnim gretjem in prisilno prezračevana z napravami z visoko stopnjo
izkoristka odpadne toplote. Poleti je zrak ohlajen in razvlažen, pozimi pa dodatno ogret.

TLAKI

Skupni prostori v pritličju imajo nedrseče kamnite obloge. Stopnišča so obložena s keramiko. V predsobah in v kuhinjah stanovanj so tla iz PVC–ja, v sobah je parket, kopalnice pa so obložene s keramiko. Finalni tlak v ložah in na balkonih so iz lesa.

ZUNANJE OGRAJE

Ograje na balkonih in ložah so visoke 110 cm in izdelane iz lepljenega stekla.

DVIGALA

Do vsake etaže v obeh lamelah vodita po dve sodobni dvigali, prilagojeni gibalno oviranim osebam.